KENYSZI önellenőrzés

A KENYSZI-ben a napi jelentés javítására az önellenőrzéssel van lehetőség.

Érintett szolgáltatás / ellátás: minden olyan szolgáltatás, ellátás, amelynek a KENYSZI-ben adatszolgáltatási kötelezettsége van

Jogszabály: 415/2015. Korm. r. 7. § (7) bek.

Az időszakos jelentésben az igénybevételről szolgáltatott adat egyszer, az időszakos jelentés szerinti igénybevétel hónapját követő hónap tizenötödik napjáig módosítható (a továbbiakban: önellenőrzés).

Az önellenőrzési időszak a tárgyhót követő hónap 15-én 24.00. óráig tart.
Az igénybevételek időszakos jelentésének módosítására (pótlására) egyszeri alkalommal van lehetőség önellenőrzési időszakon belül.

Az önellenőrzés során meg kell jelölni:

  • az igénybevételi napot,
  • a hibás adatot,
  • a helyes adatot és
  • a hiba okát.

 

KENYSZI GYIK

Önellenőrzés során a hibásan megadott igénybevételi napló tételeket lehet módosítani, illetve van arra lehetőség, hogy az időben nem teljesített adatszolgáltatást az önellenőrzésre nyitva álló időn belül pótolni lehessen. Az adatok egyszer, a napi jelentés szerinti igénybevétel hónapját követő hónap 15-e éjfélig módosítható. Új ellátott rögzítésére azonban önellenőrzés esetében nincs lehetőség.

A rendszer lehetőséget ad arra, hogy a megállapodás megkötésének napját követő munkanapon is rögzíthessük az igénybevételt. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a napi jelentést a megállapodás megkötésének napján már megtettük, de a mi megállapodásunk nem szerepelt a listában. Ezért önellenőrzésre van szükség.

Hasonlóan a lezárás dátumához képest a következő munkanap 24. órájáig rögzíthetjük az igénybevevői nyilvántartásban a lezárást. A napi jelentésben viszont még szerepelt az igénybevevő. Szintén önellenőrzésre van szükség.

Ha az ügyfelünk megállapodása rögzítésekor nem rendelkeztünk a TAJ számával, és ezt a megállapodás megkötése utáni 60 napon belül sem tudtuk beszerezni, akkor a napi jelentésekben a 61. napon az ügyfelek listájában az ügyfelünk megjelenik rózsaszínnel, a sor inaktív, és nem lehet a sorban az adatokat módosítani. Napi jelentést így nem tudunk leadni. A TAJ szám pótlása után azokra a napokra, amikor nem tudtuk a napi jelentést megtenni, önellenőrzést kell végezni.

Megszakítás