Támogatot lakhatás és egészségügy

Széles körű érdeklődés övezte az Egészségügyi szolgáltatásszervezés a Támogatott Lakhatásban című szakmai találkozót, melyet az Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Módszertana szervezett 2024. május 29-én, a bicskei Egészségügyi és Logisztikai Központban.

A szakmai napon, több civil szervezet (Down Alapítvány, IRMÁK Nonprofit Kft, Jószolgálati Otthon Közalapítvány, Biztos Pont Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft.), egyházi szervezet (Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, Katolikus Szeretetszolgálat, Pilisi Evangélikus Szeretett Szolgálat, Baptista Szociális Módszertan) és számos intézmény vett részt. A nap első felében Madár Csaba az MMSZ Egyesület Országos Módszertani munkacsoport vezetője gondolatébresztő előadásában az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kérdéseit és dilemmáit osztotta meg a szakemberekkel. Majd meghívott vendégeink – Kostyák Katalin (szakmai igazgató IRMÁK), Gruiz Katalin (Down Alapítvány) , Takács Péter és Balázs Luca (MMSZ Egyesület) mutatták be a saját szolgáltatásszervezési folyamataikat.

Meghívott vendégeinkkel kerekasztal beszélgetés során élénk eszmecserére került sor a feltett kérdések mentén a résztvevők aktív részvételével. Látható, hogy a támogatott lakhatásban az egészségügyi szolgáltatások szervezése még számos nagyon fontos ponton további gondolkodásra.

Nagy Ferenc a bicskei Egészségügyi és Logisztikai Központ vezetője, bemutatta a Telemedicinás szakrendelést, ami egy gyakorlati válasz lehet a támogatott lakhatásban élő kliensek egészségügyi szolgáltatásszervezésében. Majd a nap zárásaként a résztvevőknek lehetőségük volt megtekinteni a Központot és a mobil telemedicinás gépjárműveket.

Galéria

Mielőtt a tartalmat megosztaná, kérjük tekintse át a Máltai Módszertan Közzétételi irányelveit, melyeket itt talál meg!

Nyomtatás a böngésző szolgáltátásával

Pályázat a támogatott lakhatás férőhelyek kialakítására

Pályázni lehet a fővárosban támogatott lakhatás férőhelyek létrehozása
Részletek

Befogadható kapacitások 2024. szeptemberében

A SZÁP-on megjelent a közlemény a 2024. szeptember havi befogadható kapacitásokól
Részletek
Megszakítás