Egészségügyi szolgáltatásszervezés kérdései az Szeretetszolgálat bentlakásos intézményeiben

2024.május 30-án lezajlott a bentlakásos intézmények vezető ápolóinak ás főnővéreinek szakmai találkozója, melyen az egészségügyi szolgáltatásszervezés kérdései voltak napirenden. A találkozó a Szeretetszolgálat bicskei Egészségügyi és Logisztikai Központjában zajlott le. A nap első felében Dr. Nagy Ferenc, a Szeretetszolgálat egészségügyi területének szakmai vezetője, Gadácsi Eszter, a Máltai Patika vezetője és Mátyus Péter, patika-koordinátor részvételével lehetőség volt a központi gyógyszerbeszerzés kérdéseiről konzultálni.

 

A konzultáció után a NovOtthon rendszer kérdései, valamint az új program szerepe a gyógyszerek kezelésében témakörben Madár Csaba módszertani vezető, Szik Péter, az Elenis Kft. kórházi és üzleti vezető a program gyógyszerelő moduljáról és a további fejlesztésekről, míg Ráczné Németh Teodóra, regionális szakmai vezető a bevezetés tapasztalatairól beszélt.

 

Ebédszünet után a Telemedicina szakrendelésnek a bentlakásos intézményekben történő bevezetésének lehetőségeiről Dr. Nagy Ferenc, egészségügyi területért felelős szakmai vezető és Dr. Kovács Rita, orvosszakmai vezető folytatott szakmai egyeztetést a résztvevőkkel. Ezt követően vendégeink meglátogatták az Egészségügyi Központot, megismerkedhettek a személyre szabott gyógyszerelés korszerű, teljesen automatizált rendszerével, bepillanthattak a Telemedicina szakrendeléséhez használt mobil rendelőkbe és a vizsgálatok háttértámogatását biztosító laboratóriumba.

Galéria

Mielőtt a tartalmat megosztaná, kérjük tekintse át a Máltai Módszertan Közzétételi irányelveit, melyeket itt talál meg!

Nyomtatás a böngésző szolgáltátásával

Pályázat a támogatott lakhatás férőhelyek kialakítására

Pályázni lehet a fővárosban támogatott lakhatás férőhelyek létrehozása
Részletek

Befogadható kapacitások 2024. szeptemberében

A SZÁP-on megjelent a közlemény a 2024. szeptember havi befogadható kapacitásokól
Részletek
Megszakítás