Jó gyakorlatok - Eszköz- és módszergyűjtemény 2023.

Szolgáltatásfejlesztés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület által fenntartott időseket és fogyatékos személyeket ellátó intézményekben

„A módszertani munka lényege számomra, hogy meg tudjuk mutatni a máltai küldetés egy adott szakterülethez való kapcsolódását, annak okát es mikéntjét. Ez a munka részben elméleti, de az én szememben leginkább gyakorlati. Hiszen célja, hogy a ránk bízott emberek pontosan erezhessek, mitől is máltai egy-egy szolgalatunk, es az azokban dolgozó munkatársaink is mindig pontosan tudjak, mit is várunk tőlük. A módszerek azonban legtöbbször nem a tankönyvekben születnek, hanem a napi munkában, amikor a hivatásuknak elő segítők egy-egy probléma során kreatívan, újszerű, a korábbiaknál hatékonyabb megoldásokat, eszközöket keresnek, vagy hoznak létre azért, hogy a rászorulók, a gondozottjaik élete könnyebb legyen. Ez a kiadvány a máltai intézmények izgalmas es újszerű megoldásait, eszközeit mutatja be. Nem lehetne a kezünkben azok nélkül az elkötelezett szakemberek nélkül, akik az intézményes ellátásokban elajándékozzák az életüket a fogyatékossággal elő embereknek, az időseknek.”

Részlet Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök bevezetőjéből

A jó gyakorlatok bemutatásánál kitértünk az életre hívó szükségletre, a célra, hatásokra, eredményekre, és a megvalósítás eszközeit és lépéseit is részletesen mutatjuk be. Így a már bevált gyakorlat könnyen átvehető. Emellett kiadványunk elméleti tudásunkat is feleleveníti.

Fejezetek:

  • Fókuszban a mozgás
  • Fókuszban a kognitív és memóriafejlesztés
  • Fókuszban az eszközfejlesztés

Készült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület megbízásából, a Belügyminisztérium támogatásával az „Egyházi szociális módszertan szakmafejlesztési, szakmatámogatási tevékenység” program keretében.

Dokumentum Közzétéve Formátum Lehetőség
Jó gyakorlatok - Eszköz- és módszergyűjtemény 2023. 2023.12.18 PDF Letöltés

A letölthető dokumentumaink kezeléséhez PDF formátum esetén az Adobe Acrobat Reader programot, míg DOCX/XLSX formátum esetén a Microsoft Office 2013-as, vagy annak frissebb verzióját ajánljuk.

Dokumentum betekintő

Mielőtt a tartalmat megosztaná, kérjük tekintse át a Máltai Módszertan Közzétételi irányelveit, melyeket itt talál meg!

Nyomtatás a böngésző szolgáltátásával

Pályázat a támogatott lakhatás férőhelyek kialakítására

Pályázni lehet a fővárosban támogatott lakhatás férőhelyek létrehozása
Részletek

Befogadható kapacitások 2024. szeptemberében

A SZÁP-on megjelent a közlemény a 2024. szeptember havi befogadható kapacitásokól
Részletek
Megszakítás